Kategóriák

Place here any module, widget, design or HTML. for example menu, categories

Tekintettel a folyamatosan növekvő árakra, ideiglenesen, kénytelenek vagyunk 1.000.- forint szállítási költséget felszámolni.       Kettő, vagy több parfüm rendelése esetén ezt a szállítási költséget mi fizetjük Ön helyett!
Tekintettel a folyamatosan növekvő árakra, ideiglenesen, kénytelenek vagyunk 1.000.- forint szállítási költséget felszámolni.       Kettő, vagy több parfüm rendelése esetén ezt a szállítási költséget mi fizetjük Ön helyett!
A világ legfinomabb illatai itt vannak!        Próbálja ki, nem fog csalódni.               Tekintettel a folyamatosan növekvő árakra, ideiglenesen, kénytelenek vagyunk 1.000.- forint szállítási költséget felszámolni.       Kettő, vagy több parfüm rendelése esetén ezt a költséget mi fizetjük Ön helyett!        A számlán ilyenkor is megjelenik a szállítási költség, de azt nem kell kifizetni!!!
0
Kosár (0)
0 termék(ek) - 0Ft
Fiókom
Fiókom
0
Kosár (0)
0 termék(ek) - 0Ft
0
Kosaram (0)
0 termék(ek) - 0Ft
Menü
Férfi parfümök
Főoldal
Női parfümök

Mi az illat?

„A parfümillat finom illatok bonyolult keveréke, amelyek arányát a legnagyobb gondossággal állították össze úgy, hogy elérjék a kívánt hatást. Érzékeink közül a szaglás az, amely a legerősebb emlékeket képes felidézni bennünk. A szaglás útján szerzett élményeink egy pillanat alatt képesek elrepíteni minket távoli helyekre és időkbe. Az illatokkal újra átélhetjük a szerelem, az öröm vagy éppen a fiatalság érzését.

A parfümillat hatására agyunk egy olyan képfolyamot alkot, amely előhívja az adott illathoz kötődő élményeket és helyeket.

A parfümillat hatással van a stresszre, a koncentrációs képességünkre, képes megváltoztatni a kedvünket és felidézni emlékeinket.

 

Egy parfümillat élete

 A parfümillat egy élő, vibráló és eleven dolog. Nem túlzás azt állítani, hogy saját életét éli, hiszen folyamatosan változik a bőrön.

A parfümről alkotott első benyomás sohasem lehet pontos, mert az illat tervezője úgy alkotta meg az illatot, hogy az három fázisban fejtse ki teljes hatását. A nemes parfümillat számos különféle illat (más néven "jegy") rafinált és a végletekig kiegyensúlyozott keveréke. 

A parfümillat mindig három fázisból áll: a "fejjegyből", a "szívjegyből" és az "alapjegyből".

Amikor először használ egy parfümöt, azt az illatot érzi, amit a parfümök készítői úgy hívnak: "fejjegy". A "fejjegyet" általában friss és könnyed illatok uralják, ez alkotja a parfümről szerzett első benyomásunkat. A fejjegy tűnik el a leghamarabb, 15 perc elteltével általában már nem is érezhető.

A következő fázis a "szívjegy". Ahogy a nevéből is kitűnik, ez a parfüm szíve. Ebben a fázisban kibontakozik és harmóniába kerül a parfüm a bőrrel. A parfüm szívjegye általában 2-4 órán át érezhető.

A parfüm utolsó fázisa a megnyugvás, más néven "alapjegy", amelynek során csak a legerősebb illatok maradnak meg a bőrön, és gyakorolnak hosszan tartó benyomást a külvilágra. Az alapjegy általában 4-6 óra elteltével alakul ki, és fokozatosan tűnik el.”

Forrás:illat.hu 


 "Illatszervásárlásnál feltűnhet, hogy az egyestermékek más kiszerelésben, más néven, és más áron kaphatók. A sajátmárkás,negyed literes golyós dezodor nyilván olcsóbb lesz, mint a hüvelykujjnyi ampullábanárult Givenchy, és az illata is más – de mi ennek az oka?  

   A parfümök illatának intenzitásaelsősorban az illóolaj-koncentrátumtól függ. A klasszikus parfüm, az Eau de Parfum például 15 százaléknyiillóolajat tartalmaz, míg az Eau de Toilette nagyjából 10 százaléknyit. A kölni(Cologne) illóolaj-tartalma 5 százalék. A parfümöket úgy tervezték, hogy csakkeveset kelljen használni belőlük – így is elég átható lesz az illatuk –,míg a kölniket, a borotválkozás utáni arcszeszeket és testspray-ketgátlástalanabbul fröcskölhetjük magunkra.

   Kölnik és parfümök változatos illatokban kaphatók. Aparfüm készítésekor inkább nőies illatokat használnak, például gyümölcsökbőlvagy virágokból sajtolt olajat. A kölnik tervezői inkább a férfiakat célozzákaz erős fűszer- és pézsmaillatokkal. Ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy aparfüm a nőknek, a kölni a férfiaknak való; mindkét nem nyugodtan használhatjamindkettőt, ha úgy tetszik.

   Az illatszerekettöbbféle illatanyagból állítják össze. A parfümök általában több illóolajbólkészülnek; ezek egy réteget képeznek, és ahogy párolognak, a nap végéremegváltozik az illatuk. Egy jobb parfümnek akár három rétege is lehet. A kölnikszintén több komponensű illatszerek, de jellemzően egyféle aroma jellemzi őket.

  A kiszerelés bármilyen lehet: mind kölnit, mind parfümöt árulnak illatszeresüvegben, spray formájában, vagy akár bőrre kenhető szilárd anyagként. A sötétvagy színezett üvegben tárolt minőségi illatszerek általában azért ilyenek,hogy hosszabb ideig megőrizzék az illatukat, így vásárláskor ezt is vegyükfigyelembe, hacsak nem egy sötétkamrában fogjuk tárolni őket.

Általánosigazság: minél magasabb egy illatszer illóolaj-tartalma, annál drágább; ez akomponens sokkal drágább, mint a parfümök és kölnik más összetevői (jellemzőenalkohol és víz). Ez az oka, hogy a kölnik többnyire olcsóbbak egyesparfümöknél. Persze, ez alól is vannak kivételek: a nagyobb illatszergyártókmárkás termékei mindig többe fognak kerülni.”

 

 (Hegyeshalmi Richárd,  Index.hu)           

menu